Apel către credincioșii Adventiști de Ziua a Șaptea – Mișcarea de Reformă din România

            Stimați frați și prieteni, având în vedere situația de criză pe care o traversează omenirea în general, criză cu care se confruntă și țara noastră în legătură cu răspândirea virusului  SARS-CoV-2  (COVID-19), vă invităm să întâmpinați cu calm și responsabilitate această situație.

          Dacă suntem încredințați că toate lucrurile sunt conduse de un braț puternic și că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28) , nu avem de ce să ne temem.

            Cu toate acestea este înțelept din partea noastră să respectăm regulile în vigoare emise de autoritățile naționale și locale care conduc țara noastră, normele de igienă și de izolare, legi pe care le găsim și în Cuvântul lui Dumnezeu pentru cazuri de epidemii.

            Nu este o dovadă de necredință dacă vom fi atenți să ne spălăm mai des ca de obicei mâinile, să evităm pe cât posibil contactul cu alte persoane, să ne izolăm dacă avem oarecare simptome de boală.

           De asemenea, dacă normele de prevenție recomandă evitarea strângerii laolaltă a mai multor persoane, nu trebuie să privim această normă drept restricționare a libertății religioase, ci măsuri de prevenție împotriva răspândirii epidemiei.

            Retrași fiecare în propriile familii ne putem bucura de un timp de părtășie plăcut alături de cei dragi, putem studia și medita la Cuvântul lui Dumnezeu, ne putem ruga pentru noi și pentru cei în nevoie. Dumnezeu ne va fi alături cu siguranță, chiar dacă suntem singuri și izolați și la timpul cuvenit El va deschide din nou posibilitatea părtășiei creștine, iar noi o vom prețui cu siguranță mai mult ca până acum.

 

Comitetul Executiv al Uniunii Române a Adventiștilor de Ziua a Șaptea – Mișcarea de Reformă

Related Images:

Lasă un răspuns