Daniel Dumitru a trecut la odihnă în Domnul

Fratele nostru iubit, Daniel Dumitru, s-a dus să se odihnească în Domnul, pe 18 August 2018, la vârsta de 86 de ani.

 

Fratele nostru iubit, Daniel Dumitru a trecut la odihnă în Domnul, pe 18 august 2018,  la vârsta de 86 de ani.

Născut într-o familie de imigranți români în Argentina, pe 11 aprilie 1932, fratele Dumitru a avut un interes deosebit pentru lucrarea de colportaj, chiar din copilărie. De timpuriu, a fost evident că Domnul l-a binecuvântat cu un talent special pentru această ramură vitală a slujirii; era cea mai mare bucurie a lui de a răspândi evanghelia, în special prin materiale tipărite.

Fratele Dumitru a fost un campion al colportajului când el a emigrat în Brazilia. Acolo, el a fost prima dată ca delegat la o sesiune a Conferinței Generale în 1955. În 1958 a plecat din Brazilia să colporteze prin unele țări din America Centrală și de Sud, iar în anul următor a ajuns în Statele Unite. S-a stabilit în Los Angeles, California, și a condus distanțe mari colportând, uneori cu vreun prieten (timp de câțiva ani a fost cu Felipe Garcia și/sau Benjamin Burec), dar cel mai mult timp a fost singur. A călătorit cu mașina cu cărți, ajungând până în Guatemala, via Mexic, precum și în multe părți ale Statelor Unite.

În decembrie 1966, s-a căsătorit cu sora Ivone Cabera din Brazilia și și-au stabilit căminul lor în Los Angeles. El mergea să vândă cărți și ea le livra – și Domnul a făcut să prospere munca lor în timp ce activau cu normă întreagă în lucrarea de colportaj în Statele Unite, în special pentru vorbitorii de limba spaniolă.

În 1971, fratele Dumitru a fost din nou delegat la Conferința Generală și a fost membru în Departamentul de Literatură al CG. În același an a fost hirotonit ca predicator. A slujit mulți ani ca Președinte al Câmpului de Sud-Vest și mai târziu în Câmpul de Sud-Est al Statelor Unite. Lista care urmează arată serviciul activ în care a fost el ales să slujească pentru Conferința Generală:

1975:    Director al Departamentelor de Colportaj și Misionar

1979:    Secretar Regional pentru America de Nord, Membru al Consiliului Pastoral.

1983:    Membru al Comitetului de Statute, al Consiliului CG, al Departamentului de Colportaj şi al Comitetului Pastoral.

1987:    Vicepreședinte al CG; delegat reprezentând România; Departamentul de Colportaj; Comitetul Pastoral; Comitetul Executiv; Comitetul de aprobare a publicațiilor.

1991:    Președinte al Sesiunii CG; Vicepreședinte al CG; Comitetul Executiv; Consiliul CG; Consiliul Doctrinal.

1995:    Director de departament al The Reformation Herald Publishing Association; Consiliul CG; Comitetul Executiv.

1999:    Reales ca Director de departament al The Reformation Herald Publishing Assocation; Comitetul de Statute; Comitetul Executiv; Consiliul CG.

2003:   Pensionat; Comitetul de aprobare a publicațiilor (din nou în 2011).

Fratele Dumitru a fost un om vesel și curajos, cu o povară autentică şi sinceră pentru suflete. În primii ani când a servit ca slujbaș al Conferinței Generale – în special în timp ce era lider al Departamentului Misionar/Colportaj – fondurile erau puține, iar pentru a economisi, nu era posibil să călătorească pe plan internațional pe diferite continente și apoi să se întoarcă acasă rapid. Adesea era constrâns să fie departe de soție și copii, uneori pentru 3-9 luni de zile. De dragul sufletelor, el s-a aventurat la un mare risc personal în locuri unde credincioșii creștini sufereau sub restricții guvernamentale. După cum explică și apostolul: „dragostea lui Hristos ne constrânge” (2 Corinteni 5:14 BTF).

Fratele Dumitru lasă în urmă pe iubita sa soție, Ivone și trei copii adulți, Daniel Lysander, Dylean și Denise cu partenerii lor, precum și șase nepoți.

Serviciul memorial va avea loc Sâmbătă, 25 august 2018, la 2:30 p.m. la Biserica SDARM Sacramento, 5770 Martin Luther King Blvd., Sacramento, CA 95824. Funeraliile și înmormântarea vor avea loc duminică la ora 10:00 a.m. la proprietatea Moriah Heights, 240 Highway 16, Plymouth CA 95669.

Da, un credincios soldat al crucii a fost chemat la odihnă, dar credem că el va fi în curând înviat cu acei despre care se spune: „Ferice de morţii care mor în Domnul de acum încolo!” „Da”, zice Duhul, „ei se vor odihni de ostenelile lor, şi faptele lor îi urmează!” (Apocalipsa 14:13 BTF). Amin.

Barbara Montrose  22 august 2018

Related Images:

Lasă un răspuns