Eliberare

   Dumnezeu dorește să fim eliberați astăzi din păcat și apoi să-i ajutăm pe alții să găsească și ei eliberarea. Studiind lecțiile din acest trimestru vom înțelege, din modul în care a procedat Isus când a umblat pe acest pământ, câteva moduri practice de a aduce eliberare altora. Unul din lucrurile de luat în considerare referitor la slujirea lui Isus era că „voința Lui a fost implicată în exercițiu activ pentru a salva sufletele oamenilor, dar El a așteptat, a trăit și a lucrat dependent de Dumnezeu. El a acționat în totul în armonie desăvârșită cu Tatăl.” – The Signs of the Times, 20 decembrie 1889.

      Acum, remarcând dovezile apropierii venirii lui Isus, care constau în dezbinare și neliniște la fiecare pas, să privim în viitor la eliberarea finală a poporului lui Dumnezeu. Să prindem curaj din făgăduințele Scripturii și să așteptăm ca marele nostru Eliberator să ne ia acasă.

     „În Psalmi, David vorbește despre Dumnezeu ca fiind un refugiu, un turn puternic, un refugiu și o cetate; la El putem alerga și putem fi salvați. Cât de prețios este gândul că Dumnezeu este refugiul nostru și că El ne va ajuta în orice vreme și în orice loc și că în orice situație de urgență Îl avem pe Dumnezeu cu noi. El spune că va da îngerilor Lui misiunea de a ne ocroti în toate căile noastre…

    Când Hristos S-a angajat să lupte bătălia pentru om în acest colț de lume, El S-a angajat să Își însușească poziția de înlocuitor și garant al nostru, și Dumnezeu a pus tot cerul la dispoziția Lui, cu toate facilitățile și toate puterile pe care cerul și le-a putut permite.” – Sermons and Talks, vol. 2, pp. 58, 59.

     Dumnezeu să ne ajute să ne folosim de această putere și să găsim, în acest fel, eliberare pentru noi și pentru cei cu care venim zilnic în contact.

                                                                                                                                                                                                                                                        Departamentul Școlii de Sabat al Conferinței Generale

Related Images:

Lasă un răspuns