Revoltă împotriva Creatorului!

Revoltă împotriva Creatorului!

Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” (Iosua 24:15)

Când Dumnezeu a creat tot universul El a avut un scop cu creația  Sa. El a organizat viața pe pământ, în jurul familiei. Scopul Creatorului a fost in primul rând părtășia cu omul creat și fericirea acestuia în prezența Sa. Dumnezeu L-a făcut pe bărbat și din coasta lui a făcut-o pe Eva și acestei familii i-a dăruit copii. Ei urmau să trăiască fericiți pentru veșnicii.

Numai că dincolo de scopul lui Dumnezeu în creație, observăm războiul diavolului pentru creație. El duce un război pe viață și pe moarte împotriva Creatorului. Războiul acesta  împotriva autorității universului a început în ceruri când a încercat să uzurpe poziția de autoritate a lui Dumnezeu. Prin atitudinea sa de răzvrătire, a instigat și a atras de partea lui o treime dintre îngeri. Unul din trei a devenit parte la această răzvrătire.

Dușmanul lui Dumnezeu și al omului, a încercat sistematic să distrugă planul  Creatorului. Experiența din ceruri unde a fost înfrânt de Mihail nu i-a fost suficientă, și așa cum a corupt a treia parte din ceruri într-un mod  inexplicabil a venit și pe pământ în fața unor ființe perfecte, necontaminate  de păcat înșelându-le și pe acestea. Diavolul unde merge corupe, pune pe unul împotriva altuia și observați că a făcut multă pagubă în cer, dar și pe pământ.

Mai întâi a reușit să întrerupă părtășia omului cu Dumnezeu, prin faptul ca la instigat la răzvrătire împotriva Maestrului, așa cum el însuși a păcătuit împotriva lui Dumnezeu atunci când avea calitatea de lider al îngerilor din ceruri. Consecința acestui păcat a rupt părtășia dintre creator și omul creat care acum încerca să se ascundă de Suveranul cerului. Sentimentul de vinovăție îl împinge pe om departe de prezența Divină, în singurătate și în afara zonei de protecție a lui Dumnezeu. Despărțit de Stăpân, omul și-a pierdut fericirea, liniștea interioară și sentimentul că este folositor.

Pe lângă acestea, omul a pierdut și favoarea de a administra grădina Edenului. Imaginați-vă ce onoare e să pui nume la toate animalele de pe fața pământului și Dumnezeu să respecte ceia ce ai făcut, apoi câtă cinste este să administrezi grădina lui Dumnezeu. Dar atunci când s-a lăsat amăgit de Satan, omul a pierdut toate aceste privilegii pe care le-a avut, a fost scos afară în rușine și împreună cu Eva au plecat spre nicăieri departe de acel loc minunat. Viața în prima familie a cunoscut înfrângerea, rușinea, groaza, singurătatea și disperarea doar pentru faptul ca  Diavolul s-a implicat acolo.

Dintre cele patru obiective, părtășia cu Creatorul, fericirea omului, administrarea grădinii și perpetuarea speciei, diavolul le-a distrus, pe primele trei. A mai rămas unul singur: Familia. Astăzi obiectivul neobosit al diavolului este de a distruge familia și o altă instituție, creată mai târziu, de Domnul Isus, adică biserica.

Fiecare om are această libertate de a lupta cu dușmanul împotriva Creatorului sau să lupte cu Creatorul împotriva dușmanului. În acest război este implicat Dumnezeu, creatura s-a ridicat împotriva Lui, și omul nu mai ține cont de instituțiile Lui, nici de familie cu rânduielile ei, (modelul un soț și o soție având copii pe lângă ei) și nici de biserică. Toate acestea, creștinul modern vrea să le abandoneze pentru plăcere și păcat. Atât familia cât și biserica este prea conservatoare pentru ei.

Astăzi generația noastră, este chemată să ia atitudine în fața unui război care se duce împotriva Dumnezeului nostru, împotriva Cărții Dumnezeului nostru și împotriva Bisericii Dumnezeului nostru. Chiar dacă instituția familiei nu s-a prăbușit, interesul generației noastre pentru familie a scăzut mult, fidelitatea partenerilor, nașterea și educația copiilor sunt în declin. Foarte mulți tineri au relații înainte de căsătorie, iar o mare parte dintre cei căsătoriți ajung la despărțire. Mulți oameni trăiesc în concubinaj și mai mult de jumătate dintre copiii născuți cresc cu un singur părinte. Avorturile, căsătoriile unisex, scăderea dramatică a natalității, ne obligă să acceptăm că familia a intrat într-o nouă eră. O era ce este condusă nu după planurile lui Dumnezeu ci după planul bine aranjat de Diavolul.

Deși în secolul trecut populația a crescut de aproximativ cinci ori, natalitatea a scăzut îngrijorător mai ales în țările occidentale și în familiile bogate. De exemplu în Rusia în ultimii cinzeci de ani natalitatea a scăzut cinzeci de procente, adică în fiecare an se nasc cu șapte sute de copii mai puțin. În 2006 în Germania s-au închis doua sute douăzeci de școli datorită scăderii natalității.

Care este cauza scăderii interesului pentru familie?

Cred ca pe primul loc se află lipsa de spiritualitate a oamenilor. Pe om nu-l mai interesează ce a spus Creatorul (creșteți si înmulțiți-vă ) nu mai doresc o Evă pentru un Adam și un Adam pentru o Eva. Au mintea întunecată, își fac de cap și dau curs impulsurilor lor și trăiesc după cum le dictează conștiința lor întunecată fără să mai asculte de cuvântul lui Dumnezeu.

O altă cauză este feminismul. Mișcarea feministă care a apărut in jurul anilor șaizeci a avut poate părți bune, dar a avut și părți rele. Încurajează independența care duce la superioritate față de soț. Viața profesională a femeii moderne duce la ideea că soțul te încurcă să-ți faci carieră și de asemenea copii te încurcă, pentru că trebuie să stai să-i crești, să-i educi și lucrul acesta este complicat. Așa că s-a ajuns la concluzia că o relație stabilă pune multe bariere în calea plăcerilor omenești.

Aceste lucruri nu sunt dominante în biserică, dar fraților trebuie să tragem un semnal de alarmă ca valul acesta să nu ne cuprindă si să fim duși departe de Dumnezeu. Copiii noștri care pleacă timpuriu din casele noastre și ajung în școli sunt asaltați de curentul acesta,  uneori sunt înghițiți de aceste filozofii care par mult mai ușor de asimilat și conferă mai multă libertate și plăcere decât conservatorismul din biserică. Aparent e mai ușor să trăiești în păcat, decât să te lupți pentru neprihănire. Dar cine se gândește la consecințe? Familia este prezentată astăzi ca un faliment, și Diavolul se bucură de asta.

Dacă Creatorul a organizat viața în jurul familiei, oamenii lui Dumnezeu vor trăi în ascultare de porunca lui Dumnezeu, bucurându-se de această fericire.

Într-o zi un profesor de filozofie a mers la școală cu un borcan, și i-a întrebat pe studenți : ,,cum e borcanul acesta?,, ei au răspuns: ,, este gol,, . A scos dintr-o cutie câteva mingi de golf, le-a pus în borcan si a umplut borcanul cu mingi de golf. A întrebat iarăși;,, cum este borcanul?,, Ei au zis :,, este plin. Apoi profesorul a pus în borcan niște pietricele mărunte ca boabele de mazăre. Ia întrebat iarăși: cum este borcanul? Ei au fost puțin încurcați zicând : ,, e plin,, . după aceia a turnat în borcan nisip pentru sticla care este foarte fin și i-a întrebat acum cum este borcanul? Studenții au zis : ,, plin,,. Apoi profesorul le-a explicat: ,, Mingile de golf reprezintă familia (soțul, soția, copii sau părinții) , pietricelele sunt colegii, prietenii și pasiunile, nisipul este serviciul. Dacă pe primul loc în viață pui nisipul,  pietricelele nu mai încap fără să mai vorbim de mingile de golf.

Noi suntem ca un borcan(un vas) și în acest borcan, ce anume punem la început? Cine este prioritar pentru noi? Care sunt valorile noastre? Sunt prietenii, sunt modurile în care ne distrăm, este serviciu sau familia?

Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei, şi nu mănâncă pâinea lenevirii. Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” (Proverbe 31:27-29)

,,Nici o altă structură nu poate înlocui familia. Fără ea, copiii noştri sunt lipsiţi de orice temelie morală. Fără ea, ei devin niște analfabeţi morali a căror unică lege este eu-l. ,,- Charles Colson

Cătălin Barnea

Related Images:

Lasă un răspuns