Seminar de nutriție la Botoșani

Curs de nutriție și bucătărie vegetariană 6-9 septembrie 2010

 

    Cu ajutorul Domnului, pentru prima dată în Moldova, inimile tuturor ni s-au umplut de bucurie, în mijlocul unei „clase de gătit”, cum au numit-o cei de la „Direcția de Sănătate Publică”, din Botoșani.

    În sala oferită de acești oameni minunați și cu invitațiile făcute de ei, s-au adunat peste 50 de cursanți, fără ca noi să facem nimic.

   Am experimenta astfel textul care spune cum se va face lucrarea: „nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, -zice Domnul oștirilor.” (Zaharia 4:6)

  Noi n-am făcut decât să ne rugăm pentru succesul acestui început, care ni s-a oferit „pe de-a gata”.

  Mai mult nu vrem să spunem noi, ci adăugăm acestor rânduri, câteva dintre impresiile cursanțiilor, după primele 4 seri, în care Lidia Boje a încercat să le descopere câte ceva din primele taine ale bucătăriei vegetariene, atât de ignorate de lumea modernă și chiar de unii dintre noi:

 

 „Clasa de gătit vegetarian a fost o mare realizare pentru botoșăneni, întrucât e prima acțiune de acest gen care s-a adresat publicului larg. Ca orice lucru nou, a fost primit cu neîncredere sau suspiciuni de unii, dar cei care au venit, s-au bucurat de atmosfera deschisă  dialogului, creată de d-ra Lidia Boje, susținută de membrii Fundației „Eden”.”

(Dr. Sardan Cornel – D.S.P. Botoșani)

„Am așteptat acest curs, dar nu mi-am închipuit că poate fi atât de interesant și de util pentru viața noastră de zi cu zi. Mi-a plăcut totul: de la organizarea cursului, până la prezentarea concretă a fiecărui subiect. A contat foarte mult partea practică, dar și căldura, cursivitatea și dragostea față de noi, pe care d-ra Lidia le-a pus în fiecare cuvânt. Am rămas foarte plăcut și profund impresionată de versetele din Biblie care au fost citite și amintite. Am fost conștientizați cu foarte multe lucruri peste care noi, de multe ori, trecem cu ușurință.”

(Hagiu Florica – prof. de fizică)

  Și nu în ultimul rând, ținem să menționăm neapărat trei cuvinte scrise simplu, de unul din participanți, care exprimă ce l-a motivat să vină și ce așteaptă de la aceste cursuri: „CURIOZITATE, INTERES, SPERANȚĂ”.

  Și noi avem speranța că Domnul va aduce în inimile tuturor răspunsuri la întrebările ce-i frământă, și viața lot se va schimba spre slava Sa.

2 Replies to “Seminar de nutriție la Botoșani”

  1. dobra maria

    Vadoresc din tot sufletul mult noroc si sanatate ca este mai buna dect toate….cu mult drag Maria Tg-mures

Lasă un răspuns