Sfânta Cină comunitatea Budăi

În sabatul din 27 martie a avut loc programul de Sfânta Cină în comunitatea Budăi, oficiat de pastorul comunităţii Costel Bardaş împreună cu pastorul Virgil Ipati. Tema prezentată cu această ocazie s-a intitulat „Evanghelia (ne)iertării” în care s-a arătat că sentimentele negative nutrite faţă de aproape au efecte atât la nivel fizic (diferite boli, chiar şi cancer) cât şi sufletesc dar în mod special acestea pot duce la moarte spirituală.

Una din ideile principale a fost că noi nu suntem iertaţi pentru că iertăm, ci cum iertăm. Iertarea trebuie să treacă dincolo de cuvintele rostite de pe buze şi să ne elibereze complet de sentimente de ranchiună sau chiar de a ne aminti întruna despre răul care ne-a fost făcut.

S-a prezentat de asemenea cazul fratelui Jamnes White care nu a putut ierta pe cei care au adus prejudicii lucrării făcute de el până când aceştia nu au făcut o mărturisire completă şi au arătat că într-adevăr le pare rău. S-a menţionat că în conformitate cu Spiritul Profetic comportamentul fratelui James nu este de dorit. Datoria noastră este de a ierta pe cel care ne-a greşit fie că acesta recunoaşte şi îşi cere iertare, fie că nu („Nu trebuie să credem că, dacă aceia care ne-au vătămat nu vin să-şi mărturisească răul, noi suntem îndreptăţiţi să nu-i iertăm. E datoria lor, fără îndoială, să-şi umilească inima prin pocăinţă şi mărturisire; dar noi trebuie să avem compătimire faţă de cei care ne-au rănit şi nu trebuie să ţinem necaz pe ei şi să ne tot gândim la ce ni s-a făcut. Dimpotrivă, când sperăm să fim iertaţi de greşelile noastre faţă de Dumnezeu şi noi trebuie să iertăm tuturor acelora care ne-au greşit.” Cugetări de pe Muntele fericirilor pag. 113-114 eng.).

După apusul soarelui s-au făcut şi alegerile pentru delegaţii care vor reprezenta comunitatea Budăi la reorganizarea Conferinţei Moldova din acest an.

Related Images:

Lasă un răspuns