Tânăr dar în pericol

Haideți să ne apropiem de cuvântul Domnului, și în acesta temă să ne gândim cu toții la pericolele tinereții, pericole care nu sunt doar pentru noi tinerii, dar si pentru cei de orice vârstă..

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. (Eclesiastul 11:9)

Auzim de foarte multe ori acest verset si poate îl citim si de multe ori, dar partea a doua din acest verset o știm ?  – că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. (Eclesiastul 11:9) u. p

Sa privim o întâmplare din Vechiul Testament.

Ioab a trimis un sol să istorisească lui David tot ce se petrecuse în luptă. Şi a dat solului următoarea poruncă: „Când vei isprăvi de istorisit împăratului toate amănuntele luptei, poate că se va mânia şi va zice: „Pentru ce v-aţi apropiat de cetate să luptaţi împotriva ei? Nu ştiaţi că se aruncă săgeţi din vârful zidului? (2 Samuel 11:18-20)

David trimite armata sa cucerească o cetate  in frunte cu Ioab (căpetenia armatei) armata încercuiește cetatea , si observați ca se face o greșeală de tactică  , se apropie prea mult de acel zid înalt. Și Ioab cu armata face aceasta greșeala că se apropie de zid, si cei de pe zid aruncă cu pietre  și au murit mulți … si David zice : CUM ați făcut această greșeală ???

Dragi tineri, noi nu știm că dacă ne apropiem de acest zid al lumii ,ne expunem la pericole?, de ce ne expunem prea mult? De ce încălcăm norme elementare de război , de ce ne încredem prea mult in noi si credem că dușmanul e mai slab?

Dragi tineri, exista acest zid de pe care cad pietre si pietrele acestea zdrobesc imediat pe cei care se apropie de zid. Armata trebuia să stea mai departe căci pietrele cădeau lângă ei .

Atunci când vorbim despre atitudini si comportamente care ne desparte de Dumnezeu sunt foarte multe.

PRIMUL PERICOL – INGONRANȚA

Nu ştiaţi că se aruncă săgeţi din vârful zidului? (2 Samuel 11: 20) – oameni care nu s-au documentat, nu știau .

Când un om aude Cuvântul privitor la Împărăţie, şi nu-l înţelege, vine cel rău şi răpeşte ce a fost semănat în inima lui. Acesta este sămânţa căzută lângă drum. (Matei 13:19)

Isus le-a pus înainte o altă pildă şi le-a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânţă bună în ţarina lui. (Matei 13:24)

Exista un domeniu peste care s-a așternut ignoranța , lipsa de interes, acesta este domeniul Spiritual. Dragi tineri, suntem informați cu cele ce se petrece in SPORT, informații in  TEHNICA , la curent cu toate  . TOATE STARURILE sunt cunoscute, dar când e vorba de BIBLIE avem mai putina cultură din cauza ca nu mai avem timp și pentru așa ceva.

Atunci când nu știi  cuvântul Domnului activezi în ignoranță – PERICOLUL SĂ NU ȘTII DE UNDE VINE PIATRA.

Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape! (Apocalipsa 1:3)

Dragi tineri, trebuie să citim Biblia in fiecare zi să studiem Spiritual Profetic si sa nu venim cu ideile si gândirile noastre caci Dumnezeu nu ne asculta așa.  Deschide-ți inima si citește .

AL DOILEA PERICOL – PERICOLUL NEASCULTĂRII

Dragi tineri, banii nu este totul , inteligența, o minte instruită NU ESTE TOTUL

Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el”, blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale; (Geneza 3:17)

Întotdeauna când vei asculta de prietenii tai , de anturajele tale ,  de ideile tale , vei muri. Însa neascultarea  este o a alegere de a ta.

ASCULTA-ȚI  PĂRINTII chiar dacă ei au mai puțină carte decât tine , ASCULTĂ LIDERII BISERICII , chiar daca ție ti se pare ca sunt mai puțini pocăiți și tu crezi despre ei ca sunt de moda veche. NU te lupta cu Dumnezeu , vei fi învins, respectă ceia ce știi. Împotrivește-te mersului societății care te îndeamnă la păcat.

Daca ne spune cineva ca Biserica nu e buna , ne afectează și credem, de ce ? Pentru că suntem mai puțini stabili, de ce ? Pentru că nu ne hrănim noi din S.P si Biblie, ne place să ni se dea gata mestecat. Și avem multe idei care câte odată nici noi nu știm de unde au apărut… TINERE UNDE IȚI ESTE CREDINTA???

ASCULTĂ DE DUMNEZEU ! Există un DUH SFÂT , care dorește să ne conducă la : răbdare, fapte bune, la stăpânirea poftelor. Lasă ca  Duhul Sfânt să lucreze.

AL TREILEA PERICOL – PERICOLUL ANONIMATULUI

Nu știe nimeni că exiști, persoanele care sunt anonime suferă că sunt anonime. în toate domeniile sunt mici. Și privesc la cei care fac ceva , care jertfesc, și îi invidiază. și ei suferă. Această inferioritate îi domină, și te vezi singur, și Diavolul vrea sa te strivească și iți zice :nu vezi că te duci degeaba la tabere că nu te bagă nimeni in seamă.? Și în aceasta stare de disperare tu vei urî oamenii și pe cei care slujesc Domnului. Niciodată să nu crezi ca ești anonim . Dumnezeu te iubește. Dacă te uiți în oglindă tânăr-o și nu iți place de tine spune-I lui Dumnezeu: Mulțumesc că sunt așa ! Nu te lăsa descurajată ! ISUS ESTE CU TINE !! LUI ISUS ÎI PASĂ DE TINE !!!

Ridică-te drag tinere !! – AMIN –

Adrian Barnea

Lasă un răspuns