Un mesaj de la Directorul Departamentului Misionar-Medical al Conferinței Generale

Iubiți frați ai bisericii noastre mondiale,

Salutări cu versetul din Isaia 26:3 – „Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.”

Îngrijorarea cu privire la răspândirea rapidă a Covid-19 zguduie lumea noastră! Găsim mângâiere în cuvintele inspirației:

„Dacă vrem să fim în siguranță faţă de ciumele vătămătoare, dacă vrem să fim feriți de pericolele văzute și nevăzute, trebuie să ne ascundem în Dumnezeu; trebuie să ne asigurăm grija ocrotitoare a lui Isus și a îngerilor sfinți. ”- Historical Sketches, pag. 155.

Sora White afirmă: „În ultimele scene din istoria acestui pământ, războiul va face ravagii. Vor fi ciumi, plăgi și foamete. Apele adâncurilor se vor revărsa peste maluri. Proprietatea și viața vor fi distruse de incendii și inundații. Ar trebui să ne pregătim pentru locurile pe care Hristos s-a dus să le pregătească pentru cei care-L iubesc. Există o odihnă din conflictul de pe pământ. ” Maranatha, pag. 174.

Departamentul Medical al Conferinței Generale dorește să încurajeze fiecare membru al bisericii noastre mondiale să facă pregătirile necesare pentru revenirea în curând a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. Semnele timpului arată că venirea Lui este aproape. Scenele de încheiere vor fi rapide. Să nu neglijăm să facem pregătirile necesare pentru a fi gata în așteptarea Domnului nostru. Fie ca Isus Hristos să fie sursa noastră de speranță, pace și sănătate.

În timp ce țările din întreaga lume declară urgență națională împotriva virusului Covid-19, aceasta este un „apel de trezire” pentru noi, să realizăm vremurile în care trăim. Această situație a avut deja un impact la nivel mondial și vor veni încă multe alte catastrofe care vor afecta fiecare aspect al vieții noastre. Vor fi implicații serioase pentru fiecare dintre noi care trăim pe această planetă – fizice, sociale, economice și spirituale.

Dragii mei credincioși în Hristos, dorim ca fiecare dintre voi să știe că, indiferent unde locuiți în această lume, suntem cu toții afectați. Nici o țară sau etnie nu este imună la pericolele Covid-19. Cu toții am fost infectați de un virus mult mai mortal numit PĂCAT. „Căci plata păcatului este moartea, dar darul fără plată a lui Dumnezeu este viața veșnică prin Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 6:23). Din acest verset biblic vedem că nu suntem lăsați într-o condiție fără speranță, ci mai degrabă Dumnezeu oferă o soluție. În timp ce simţim consecințele lui Covid-19, să ne amintim să ne rugăm unul pentru celălalt.

Considerații practice

Iată câteva sfaturi de prevenție pentru a reduce posibilitatea de a contracta sau de a răspândi viruși, inclusiv Covid-19.

 • Întăriți-vă imunitatea

Întăriți-vă imunitatea punând în aplicare cele opt legi ale sănătății în stilul vostru de viață. Consumați o dietă pe bază de plante bogată în antioxidanți (fructe și legume), puțin zahăr sau deloc, faceți exerciții fizice zilnic, expuneți-vă la soare și dormiți suficient. Beți multă apă.

„Când bisericile noastre își așază picioarele pe principiile reformei sanitare și respectă [legile] fizice instituite de Dumnezeu, ele vor sta acolo unde Dumnezeu le va da harul Său și va face ca influența lor să fie spre bine în comunitatea în care ei activează.“ Manuscript Releases 16, p. 61.

 • Stați departe de grupuri mari de oameni. Evitați locurile publice în care există contact apropiat cu ceilalți.
 • Cautați să mențineți un spațiu personal de 2 metri față de ceilalți. (Citiți 2 Cor. 6:17).
 • Spălați-vă bine și des pe mâini:
 • Spălați mâinile cu apă curentă.
 • Folosiți suficient săpun pentru a acoperi mâinile ude.
 • Spălați toate suprafețele mâinilor, inclusiv partea din spate a mâinilor, între degete și sub unghii timp de cel puțin 20 de secunde.
 • Clătiți bine cu apă curentă.
 • Uscați mâinile cu o pânză curată sau un prosop de unică folosință. (UNICEF) (CDC)

 

 • Situații-cheie suplimentare pentru curățarea mâinilor includ:
 • După ce suflați nasul, tușiți sau strănutați
 • După utilizarea toaletei
 • Înainte de a mânca sau de a pregăti mâncarea
 • După contactul cu animale
 • Înainte și după acordarea de îngrijire de rutină unei alte persoane care are nevoie de asistență.

 

 • Virusurile respiratorii și bacteriile sunt răspândite prin picături purtate de aer. Acest lucru apare atunci când o persoană tușește sau strănută, iar mucusul se răspândește în aer. Evitați să vă atingeți fața, ochii, nasul și gura. Strănutați sau tușiți într-o batistă în cotul îndoit. Spălați-vă mâinile după tuse sau strănut.

 

 • Folosiți dezinfectanți de uz casnic pentru curățirea tuturor suprafețelor.

Dacă este dificil de achiziționat și/sau dezinfectanți, utilizați următorul produs de curățare aprobat CDC eficient împotriva Covid-19. Acest lucru trebuie utilizat numai pe suprafețe adecvate.

     

      Preparați o soluție de curățare a suprafețelor

 • 4 linguri de înălbitor la 4 litri de apă sau
 • 4 lingurițe de înălbitor la un litru de apă.
 • Amestecați și puneți în sticle de pulverizare corespunzătoare.

 

Cum curățați și dezinfectați suprafețele

 • Purtați mănuși în timp ce curățați și dezinfectați suprafețele.
 • Aruncați mănușile după fiecare utilizare.
 • Curățați mâinile imediat după îndepărtarea mănușilor.

 

 • Folosiți cea mai caldă temperatură a apei admisibilă pentru țesături la spălarea rufelor

„În studiul igienei, învățătorul hotărât se va folosi de orice ocazie pentru a arăta necesitatea curățeniei desăvârșite, atât în ce privește obiceiurile personale ale cuiva, cât și în mediul său ambiant.” Educația, pag. 200

Acceptați informațiile care sunt valide, întrucât multă dezinformare se răspândește prin media în diverse forme. Puteți obține informații de încredere de la departamentul dvs. local de sănătate și Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Institutele Naționale de Sănătate (INS) [1].        

 • Dacă aveți febră, tuse sau dificultăți de respirație, preluați inițiativa și anunțați medicul, autoizolați-vă până când puteți fi evaluat și sfătuit. Acesta este un gest de dragoste pentru a-i proteja pe ceilalți.
 • Fiți ca Isus! Căutați să îi protejați pe cei cu imunitatea slăbită, persoanele în vârstă și pe cei slabi. Acest lucru l-ar face Mântuitorul nostru iubitor, plin de grijă, dacă ar fi astăzi aici pe pământ. Împărtășește dragostea lui Isus.

„În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica” (1 Ioan 4:18). Nu trebuie să ne temem atât timp cât menținem o relație strânsă cu Isus Hristos. Evanghelia noastră este una de Speranță și Iubire.

Al vostru în binecuvântata speranță,

John H. Baer

Director al Departamentului Misionar Medical

AZSMR, Conferința Generală

[1] În România, Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Related Images:

Lasă un răspuns